2020 – Modern Web Arayüz Tasarımı

2020 yılının ortalarına kadar gelmiş bulunuyoruz. Bu yılın popülerliğe göre grafik ve arayüz tasarım trendlerine bakmanın zamanı geldi.

Halihazırda merkezde olana dayanarak tahminlerde bulunabiliriz. Renk, tasarım estetiği ve hatta biraz pazarlama tavsiyesi gibi popüler olanları ele alacağım.

Öyleyse, hemen incelemeye başlayalım ve modern tasarımların püf noktalarının başlıklarını ortaya çıkartalım.

Minimalizm

Minimalizm daha az görsel bir stil ve daha çok bir prensip. Minimalist bir tasarım, çok basit ama unutulmaz bir şey oluşturmak için yalnızca temel şekiller ve sınırlı renk paletleri dahil olmak üzere en temel öğeleri kullanan bir tasarımdır.

Minimalizm ileride arayüz tasarımının her aşamasında daha belirgin hale gelecektir.

Minimalizm çok güçlüdür, çünkü normdan görsel ofsettir. Her gün görüntülerle bombalanıyoruz, bu nedenle tasarımınızı çıplak temellerle sadeleştirmek, öne çıkmasına ve hatırlanmasına yardımcı oluyor.

minimalizm

Gerçek, mükemmeldir.

İnsanların sosyal ağlara artık tamamen doğal hallerini atmaya başladıklarını fark ettiniz mi? Çünkü artık insanlar yapmacık güzellikler yerine doğal kusurlar görmek istiyor.

Yalnızca sosyal ağlarda değil.

Grafik tasarımcıların ve yaratıcıların hepsi daha gerçek ve özgün bir tasarım estetiğine doğru ilerliyor. Doğada temsil edildiğini gördüğümüz görüntülere ve görsellere çekiliyoruz ve bir şey çok mükemmel olduğunda bizi rahatsız ediyor.

Bu, kusurlu çizgiler, doğal renk paletleri, insanlara benzeyen modeller, kusurlu daireler ve şekiller ve çok daha fazlası, tasarım alanından daha fazla yer kaplayacağı anlamına gelir.

Bu yeni tasarım trendi, insanlar geçmişin aşırı düzenlenmiş, ulaşılamaz, pazarlama odaklı yollarına karşı baskı yapmaya devam ettikçe burada kalacak. İnsanlar fotoşoplanmış barbeküler veya sert tasarımlarla değil insanlarla bağlantı kurmak istiyor.

gerçeklik

Video

Video, işletme sahiplerinin olmazsa olmazı olarak başlıyor.

Son yıllarda video içeriğine olan talep arttı ve tüketicilerin %60’ı takip ettikleri markalardan ve işletmelerden daha fazla video içeriği görmek istediklerini belirtti.

Ne tür bir işiniz olursa olsun , pazarlama için video içeriğini birleştirmeye ve beyin fırtınası yapmaya başlamanın birçok yolu vardır .

Ayrıca, yeni yazılımlarla işletmeniz için video oluşturmak hiç bu kadar kolay olmamıştı. Instagram Hikayeleri, Facebook Live, YouTube, iMovie’yi kullanabilirsiniz … olanaklar sınırsız.

video header

Tipografi

Tipografi, yazı dilini okunabilir ve izleyiciye çekici hale getirmek için yazı düzenleme tekniğidir. Bu yılda, tipografik sanatın tasarım ve pazarlama materyalleri üzerinde durduğunu görüyoruz.

Instagram ve Pinterest’te güzel tırnakların ne kadar popüler olduğunu fark ettiniz mi? Veya son zamanlarda feed’inizde çok sayıda wordmark logo tasarımı gördünüz mü? Bunun nedeni özel tipografide popülerliğin artmasıdır.

Fark edip etmeseniz de, tipografi oyununuzu geliştirmenin zamanı geldi, çünkü tipografik sanat sadece yeni yılda daha popüler ve önemli hale geliyor.

Tek renkli

Tek renkli web siteleri her zaman olduğu gibi bu sene de büyük bir an yaşıyor.

Bir tek renkli renk düzeni renklendirilmesi ve çalışmak için birden fazla renk elde edene kadar bir tonu gölgelendirerek tarafından oluşturulur. Tek renkli bir renk paleti hemen bir uyum ve denge hissi yaratır.

Tek renk şemasına birkaç örnek:

Nostaljik

Vintage tasarım suçlu zevklerimden biri ve henüz gitmediğini görmek beni heyecanlandırıyor!

Bu tasarım stili ile çok sayıda rozet, slab-serif, sepya fotoğrafları, soluk ve yırtık kenarlar, karmaşık tasarım ayrıntıları ve vintage esintili renk paletleri göreceksiniz.



Siz gelecekte hangi tasarım trendlerini görüyorsunuz? Düşüncelerinizi yoruma yazınız!

Bir Cevap Yazın